Diskussion

Här finns intern information för medlemmar. Vill du ha tillgång till medlemssidan, klicka på låset och följ instruktionerna som står under låset. Endast medlemmar i föreningen godkänns.


Comments

 1. Hejsan på er alla.
  Hur har ni det i erat arbete med Lekarbete? Jag har två elever i veckan. Det hade varit utvecklande att vi kunde diskutera Lekarbete här.
  Ha en god höst.
  Mvh
  Marie

 2. Hej
  Nu är det snart dags igen att vi ses på kongressen och det ska bli jätte trevligt och lärorikt. Var diskuterar ni någonstans. Har alla Facebook som ni diskuterar eller finns det många nätverk ute i vårt land. Jag vet om att man i Skåne / Malmö regionen ibland träffas. Här är diskussionerna sparsamma.
  Jag är ensam i min stad Falkenberg. Jag har Lekarbete på min skola två barn. Ibland känns det att man som pedagog önskar Lekarbete bara för så att den stunden är eleven borta från klassen. Det är svårt att dela med sig av Lekarbete ut i andra skolor jag brukar maila ut till de andra områdena när det är kongressen och efter jag varit på kongressen men inget gehör.
  Vi kanske är så upptagna med vårt egna att man orkar inte ta till sig mer information .
  Lite som det är här.
  Vi ses i april
  Mvh
  Marie

  • Hej alla lekarbetare. ja, det är nog som du Marie skriver -det är inte lätt att nätverka med andra lekarbetare. Vet att man i Skåne försökt och här i S-holm har vi träffats men vi är inte så många kvar. Här beror det på att flera har bytt jobb och tyvärr inte kommit i gång med lekarbete. Sedan har vi en stor pensionsavgång. Men vi har också många som gott utbildningen de senare åren. Det är viktigt att ha kollegialt utbyte med personer som arbetar med lekarbete. Hoppas du får kontakt Marie med andra lekarbetare. Du och jag “nätverkar” ju redan lite – eller hur?

   • Hej
    Tack för allt stöd Margareta. Givetvis nätverkar vi. Men det är synd att det är så tyst på denna vår egna sida.
    Vi ses snart. Även om vi fick 15 cm snö häromdagen. Bättre det än ingen snö alls. Barnen behöver lite sådan lek också än bara lera till lek.
    Mvh
    Marie

 3. Hej alla lekarbetare. Som ni säkert vet så blev det ingen utbildning ht.-17. Föreningen har haft hand om utbildningen sedan 2011. Vi i föreningen önskar fler medlemmar. Vi skulle vilja få kontakt med er som gick utbildningen som bl.a. Ingrid S och som Laila L hade. Maila till någon av oss i styrelsen. Vi önskar få mer kontakt med er medlemmar hur ni jobbar, hur ser det ut hos er, vilka tankar har ni om lekarbete. Hur många nätverk finns det? Ja frågorna är många. Undrar bl.a. om Anita och Malin fått kontakt och har någon form av nätverk? Behöver ni hjälp från föreningen att starta?
  Jag som undrar och döljer mig bakom Betty är Margaretha vice.ordf. i föreningen

 4. Hej alla lekarbetare. jag tycker som Marie från Falkenberg – mer aktivitet på medlemssidan. Vi har haft en mycket givande kongress i mars där betalande medlem fick ta med sig sin chef utan kostnad. Vi har nu i maj examinerat 11 nya lekarbetare från Luleå, Sandviken, Kungälv, Västervik, Köping, Jönköping och från Finland. Nu finns inte lekarbete bara i Sverige utan också i Norge och Finland. Ni som inte har kollegor på plats försök att sprida metoden och bilda nätverk. Sociala medier i all ära men att träffas är något annat – det vet vi som lekarbetare.
  /vice ordf. Margaretha L

 5. Hej
  Det känns lite knepigt att vi sitter i våra lekrum med våra fantastiska barn. Men vi skulle kunna ha bra diskussioner här. Just nu har jag två barn i lekarbete. Det är spännande och lärorikt. Tänk att efter en gång så nästa gång ville ett barn att jag skulle vara med och leka. Vi har spelat mycket fotboll. Det är mycket kul.
  Har andra något som man vill dela med sig.
  Hur ska vi visa att vi finns och att vi behövs.
  Må gott
  Marie

 6. Hejsan på er
  Igår var det kongress en helt fantastisk dag.
  Ny energi får man och man kan ny starta igen på sin arbetsplats.
  Det hade varit kul här att man kunde fortsätta diskussionerna.
  Hur ska vi göra för att visa att vi finns?
  Att vi behövs att vi ger vertygen till många barn runt om i landet och norden.
  Andra små saker som kom upp
  Du ger ett minne efter sista gången det gör inte jag.
  Krigslekar
  Jag vet att många har andra forum. Men min tanke är att här är det samlat och man kan se vad vill vi ha till nästa kongress.
  Ha nu trevliga lekstunder i våra härliga barngrupper.
  Mvh
  Marie

 7. Hejsan!

  Jag vill gärna komma komma i kontakt med någon som arbetar med lekarbete i Örebro, Karlstad, Vänersborg, Åmål, Strömstad?? Skulle gärna vilja tillhöra en nätverksgrupp. Har försökt maila i mitt närområde, men det verkar inte vara många som arbetar med lekarbete i närområdena. Jag arbetar som lekarbetspedagog ca. 50% och är ensam om detta arbete i kommunen.
  Ha det gott!
  Med Vänlig Hälsning
  Malin Svensson
  Mellerud
  mail: malin.svensson@mellerud.se

  • Hej Malin Hoppas att du redan har fått kontakt med någon på de platser du nämner. Jag tittar i medlems förteckningen och jag ser att de finns utbildade lekarbetare på de orter du nämner. Jag hoppas att ni är många som ingår i ett lekarbetsnätverk. I S-holm har vi ett och vi träffas 2-3 ggr./år ibland är vi upp till 12-14 personer som träffas. Vi hyr ett rum på ett café (delar på hyr kostnaden) och träffas 2 tim.

 8. Jag har nu läst alla utvärderingar från kongressen och delgivit den till övriga styrelsen, det var bara lovord om föreläsningarnas innehåll ( med något enstaka undantag). Roligt att så många var nöjda. Att det var “nytt” hotell upplevdes bara som positivt. Själv är jag mycket nöjd med den kontakt som jag och Lenah Margård har haft med hotellet under hela planeringen, konferensdagen och nu efteråt. / Margaretha L (vice ordf.)

  • Tack Marie, alltid lika givande att träffa er alla på kongressen. Håller med om att dagen var mycket givande. Jag fick med mig -vad senaste forskningen säger, hur är det i praktiken och tankar att reflektera vidare kring om mig själv. Önskar bara att jag skulle hinna utbyta tankar med var och en men ni får gärna maila. Margaretha L (vice. ordförande)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.